Wednesday, 21 May 2008

Verkligenheten kommer alltid ikapp en och då gäller det att ta tjuren vid hornen. Eller Batman i famnen.

Sonen är numera en "tor kille". Han proklamerade detta gång på gång under gårdagen, och det faktum att han fick en "Baseman" (Batman) förtydligade hans syn på sig själv. Därför var det självklart att nappen skulle slängas innan läggdags. Inga problem - den åkte ner i Vippen med snabbt och med stolthet. Det var inga problem att somna med Batman vid sin sida.

Idag fick han äntligen vistas i det efterlängtade lekrummet på Det Stora Möbelvaruhuset. En av reglerna för att komma in där, förutom att man ska vara tre år, är den oskrivna och säkerligen för varuhuset okända reglen att man inte får ha napp. Lyckan var total när detta numera är uppfyllt och hans storasyster tog hans hand i sin för att gemensamt springa till bollhavet.

Men vid läggdags slog insikten ner som en bomb: "Mamma, min napp. Var är min napp?"

Mamman förklarar och får upprörda gallskrik till svar. Nappen? Borta?!

Efter en stund hördes snabba små steg, någon som öppnade toalettdörren och locket till papperskorgen... . Mamman går upp och kollar och mycket riktigt så ligger en tuttandes kille under täcket med filten gnuggandes i örat. Sonens mamma är en konsekvent mamma och plockar nappen ur munnen. Gallskrik.

Efter en stund tystnar han igen. Mamman går upp och hittar sonen återigen under täcket, tuttandes på en napp som han hade funnit nerkilad i madrassen (varför har han aldrig hittat dem mitt i natten då han gastat efter "my dummy"?) med filten gnuggandes i örat. Den grymma mamman plockar nappen och möts ännu en gång av ett gallskrik, fast nu på engelska.

På scenen äntrar nu fadren:

"Look. You are a big boy now. You got Batman, you've been to IKEA play room. Big boys don't have dummy. Ok?"

Sonen tystnar och nickar. Han lägger sig ner och somnar nästan omedelbart, med Batman i famnen och filten gnuggandes i örat.

7 comments:

Isa said...

Vad duktig han är!! Både napp och blöja bort, heja heja!

Här besöktes det stora varuhusets lekrum i helgen som var. Premiär för Gustav (några veckor för tidigt, schhhh!) Storasyster tog i handen och de var så gulliga att jag nästan blev tårögd.

Men....nappen....my god! Den kommer sitta i ansiktet på den mannen tills han fyller 18, minst. Men bara på natten. Så långt har vi lyckats komma i alla fall.

Hoppas det går bra i fortsättningen också, tycker ni är superföräldrar som inte gav er med nappen!

sara said...

Vad duktig han är! Min lilla A har inte slutat med varken eller... Just nu har världens gladaste tjej förvandlas till en ledsen och orolig tjej – hon skolas nämligen inte på stora avdelningen på dagis. Och det gillar hon inte. Så vi väntar ett tag med att ta bort nappen.

Lox said...

isa: Det är så skönt att få bort alla 'bebisgrejer', och nu är allt slut: välling, blöja och napp.

Hellre napp än tummen anser jag.

sara: nej, då är det inte läge att ta bort om hon redan genomgår stora förändringar.

Hoppas att hon landar i sin nya avdelning.

Dubbelörnen said...

Skrattar som vanligt närjag kikar in här! Har fnissat länge åt rabarberkakan o åskmoln...

Det där med pedagogiskt förhållningssätt till barnuppfostran verkar vara mycket underskattat... *gapskrattar dubbelvikt*

Kram kompis ;)

Lox said...

dubbelörnen: tack vännen. Kramen värmer. :)

Barnuppfostran.. detgäller att lära känna fienden. ;)

Jessika said...

Så duktig! Mina barn slutade på sin 4 årsdag, alla tre, och det gick mer eller mindre smidigt ;)

Caroline said...

Hej! Trevlig blogg du har. Jag känner igen mig på flera inlägg! "Vi" slutade också med napp för ett tag sen och jag tror att jag haussat upp det hela för mig själv, för det gick smidigt när min dotter väl slängde dem.