Tuesday, 20 May 2008

H 3 år


Idag, vi den här tipunkten, för tre år sedan hade jag värkar. Jag välkomnade den smärtan för den innebar slutet på det j-vligaste - ja, rent ut sagt ett helvete - jag någonsin hade fått uppleva. Dessutom innebar värkarna att den lille krabaten som jag hade kämpat så för skulle komma ut och presentera sig för omvärlden.

Han, tillverkad i ett fd kommunisthotell i östra delen av Berlin, såg dagens ljus efter 40 'riktiga' värkar och 4 krystvärkar. Han var så innerligt söt, och liknade mest en docka med sina 44 cm.

Idag har vi uppvaktat honom med presenter (av oss fick han Traderad Gordon och av dottern ett par Lightning McQueen sockar), chokladtårta med dumlemousse och en gul tulpan. Han kramade den skotska fotbolls- outfit som Great Gran införskaffat åt honom. Hans ögon lyste åt 'Baseman' (Batman) som Auntie R skickat via posten. Mammans ögon lyste inte lika mycket.

Idag är han en mycket viljestark liten kille. Han har förvisso fördubblat sin höjd över havet, fast mäter man 88 cm så är man inte lång i jämförelse med sina dagiskamrater. Han är stark som en oxe och kan dribbla en fotboll så att folk samlas i ring för att titta på. Diskussionerna förs om han kommer att spela för England eller Sverige. Mamman tar detta med ro, medan fadern är oerhört stolt.

Mitt hjärta smälter istället utav hans, i nuläget högst snoriga, pussar och kramar. När han kommer upp och tittar på en med sina STORA bruna ögon och säger "Du är fin, mamma. Jag gillar dig.", är jag förlorad.

Tack för att jag fått dela 3 fantastiska år med dig, H. Det har varit värt all smärta många gånger om.

Bild: privat

13 comments:

Agent586 said...

Eller så får han spela för Skottland?!

Har ni dubbla medborgarskap på barnen förresten? Vi orkade aldrig ta tag i den saken (eller ja, jag ålade sambon detta, och han gav upp redan i telefonkön tror jag)

Ha en fin dag!

Isa said...

Grattis grattis till 3-åringen! Vad fint du skriver, jag blir alldeles tårögd..

Hoppas att det blir en toppenfödelsedag!

Jessika said...

Grattis till treåringen ;)

Angelica said...

Vilken underbar kärleksförklaring! Blir alldels berörd!

Ska nog ha barn i framtiden, det verkar vara värt allt!

Grattis till treåringen och hoppas att han inte trotsar allt för mycket!

Anonymous said...

Åh, åh! Grattis H!
Jag minns det som igår. Dagen när han kom. Och jag minns att E. stannade hos oss nån timme medan D. åkte till BB. Tänk att det har gått tre år. Känns helt ofattbart faktiskt. Ofattbart vilken tur vi har haft ändå Lo, som har fått dom här guldklimparna.
Kram på dig!
//Sandra

JoHo said...

Åh.... vilket myyysigt inlägg! Mmmm, mer kärleksförklaringar åt folket :)

sara said...

Grattis till världens finaste H! Och grattis till världens tappraste mamma!

Linda K said...

åh tule! grattiskramar :D

men du, räknade du värkarna?

Lox said...

agent586: våra barn är svenska medborgare då min make, liksom din, inte har fått tummen ur att fylla i blanketterna... . :D

Jag frågade maken om H får spela för Skottland och hans svar var ett tydligt och bestämt "No". Maken är född i London, men hans syskon är födda i Skottland så deras barn kan få spela iklädd scottish stripe.

isa: Tack isa! vad glad jag blev att du kom hit och grattade mig. :)

Du, jag såg din topp på HM i Uppsala, men jag hann inte kolla storlekarna.

jessika: Tack! :)

angelica: Att få barn tillsammans med min älskade man är det största som har hänt mig. :)

Sandra: Tack vännen! Tre år går så fort. Tiden i allmänhet går så fort. Jag ska skicka ett brev till dig och fråga om lunch på onsdag nästa vecka. Jag ska. I morgon. :)

Vilken tur vi har haft!! Kram.

joho: Håller med dig!

sara: Tack Sara!

lindaK: Tack! Och ja, jag räknade värkerna. men skulle du egentligen vänta dig något annat: jag är matematiker. ;D

Anna funderar said...

Å, jag har läst för mycket om småknoddar idag. känner den där härliga solvarma lukten i en litens hår. Man jag ska snart bli klimakteriehäxa tror jag, så det kan vi bara glömma!

Petra said...

Vilken fin bild! Söt pojke, liknar min som nyfödd :) (fast han var lite längre)

maria said...

http://ladiesmafia.mylava.net/

Kom in och umgås med oss !

Lox said...

anna: jag får inte bli gravid igen så jag bearbetar fortfarande min längtan efter en tredje. :(

petra: Tack, han är faktiskt otroligt söt min lilla pojke. När vi var i Japan hade han ett koppel efter sig som tog kort. :)

maria: Tack för inbjudan och välkommen hit.