Monday, 26 May 2008

Skärp till mig!


Jag har sagt åt mig själv på skarpen att detta nonseriet är enkom bortskämdhet:

vårt kök är horribelt. Det har fula luckor, väggarna är målade i en hemsk mörk färg som slukar allt ljus och kakelplattorna i ljusgrått har fått sällskap av några i färg som placerats ut slumpmässigt. Man har lyckats med konststycket att få in sju (!!) olika träslag på denna lilla yta. Handtagen är trista och vitvarorna (rostfria) är Siemens... . *suck*

Men, det är ett Ballingslöv från 2002. Det går att laga mat, diska och äta i utrymmet. Vitvarorna fungerar hyfsat. Oftast. Var tacksam, glad och skärp till mig!

(Dottern, iklädd prinsessklänning och huckle, leker att hon bakar muffins med hjälp av min nässköljningskanna... .)

Bild: privat

8 comments:

Dubbelörnen said...

Vårt kök är också ett fruktansvärt utrymme, babyblått o utan några moderniteter mer än varmvatten.

Men det är trivsamt o det fungerar... men tålamodet börjar tryta o nästa sommar då j*drans!

Vilken sötnos du har i köket, en sån har jag inte heller *ler*

Kramar

Lox said...

dubbelörnen: ja, med en sådan skönhet i köket så behöver man inte så mycket mera.... ;)

Kram tillbaka!

Maria said...

Går det inte att knacka lös de färgade plattorna och sätta nya? Och byta handtag. Små grejer som kanske gör stor skillnad utan att kosta mycket.

Lox said...

maria: Tack maria för tipsen. Jag har tänkt tanken på att 'fuskrenovera', men det största problemet är egentligen köksinredningen (och alla de sju träslagen). Jag går inte igång på lister, krön och ask. Och tyvärr är det inte bara luckor (så att man bara kunde byta ut dem) utan täcklister, sidor och mellan-hyllor är också iklädda ljusrosa härlighet.

Usch vad jag känner mig minimalist-petig nu. Köket är så långt ifrån bulthaup man kan komma! :D

JoHo said...

Åh, men jag FÖRSTÅR dig!!! Även om det är funktionellt... så vill man ju TRIVAS också. Men kanske småförändringar gör susen ändå?

Jessika said...

Hon ser ju ut att trivas iaf :)

Anna funderar said...

Å känner jag igen det där? Aldrig nöjd är mellannamnet, ungefär. Men sen när man har kikat på de flashiga köken och inser att allt ser likadant ut och kommer vara hopplöst omodernt om sex sju år, ja då är ens Ballingslöv-kvalitetskök plötsligt helt ok!

Cia said...

Strunta i luckorna med en sådan sockertopp i köket. Här är köket från 40-talet å börjar bli riktigt mordernt igen ;-)(min mans försvar). Men till hösten ska jag ha ny färg på väggarna i alla fall!