Wednesday, 14 May 2008

Hemma-bio

Efter en hel kvälls arbete (förutom paus för vetenskapsmagasinet och någon annat program på Kunskapskanalen om kackerlackor som instruerar robotar) så är... *tadaaa*

..projektorduken uppe. Följande återstår:

*projektor
*receiver
*dvd- spelaren (fast den är nog det minsta problemet i denna absurda happening)
*högtalare en masse
*en j-vla massa långa och dyra* kablar

Tror nästan det är läge för vadslagning: när får vi igång skiten? Får vi igång den ö-v-e-r-h-u-v-u-d-t-a-g-e-t?

*Vem, förutom min nördiga man, köper en kabel som kostar 1000 kr? Varför gör man kablar som kostar 1000 kr? Hur uppstod behovet ö-v-e-r-h-u-v-u-d-t-a-g-e-t? Detta är för mig en gåta.

Uppdaterat kl. 11:49 På frågan vem noterar jag Joho:s man.

Uppdaterat 15 maj Och på frågan varför så verkar vissa män ha en förkärlek för kablar.

11 comments:

JoHo said...

*asgarv* JAG har också en toknördig man som GÄRNA köper en kabel för 1000 kr. Känner igen mig PRECIS! Fniss.

Såklart att ni får igång det, jag är inte det minsta orolig. Och sen kommer ni ha SUVERÄNA movienights... Faktiskt så måste jag erkänna (i smyg) att det ÄR affigt att se på film på storduk och med surroundljud ;)

Lox said...

Ok, jag noterar joho:s man på listan. ;)

Jag är inte helt övertygad om projektorns storslagenhet, men hellre den är en bauta-tv. Maken kommer att ha forskningsmöten därnere och koppla dit an av sina arbetsdatorer... Jag suckar.

JoHo said...

Det här blir ju bara skojigare och skojigare... måste följa er (mannens) "showrum" noggrannt! :)

Och ja, "Wii Fit" är faktiskt ett skojigt påfund! Rekommenderar det även fast jag har bara haft det sen i söndags och inte har hunnit prova allt. Men man kan göra många olika saker... muskelträning, balansövningar, konditionsövnignar och yoga. Jag har träningsvärk i bålen idag efter gårdagens muskelstärkande lilla session :p

Cia said...

Fniss Jag ser allt framför mig, men det blir säkert kanon. Å ang sladd har du ju nu bra argument ang skor, handväska eller dyl som på männens sida är helt konstigt att det kan kosta så MYCKET!

Dubbelörnen said...

Kan man bara inte få en enkel grej helt utan sladdar o kablar??!! Fasen vi flyger till månen men fortf är det dessa j*dra kablar överallt!

Kram

Isa said...

Kablar, kablar. Min sambo älskar dem också och jag tycker att det känns som rena stenåldern med dessa sladdar. 1000 spänn för en enda, oh my god! Men det blir säkert bra när dte är klart. Kul om vi får se! ;-)

Kram
Isa

Lox said...

Alla: vi kan lugnt konstatera att kablar verkar vara något som är kopllade till testosteroner. ;)

Dosiss said...

Och min högg upp kakelgolvet och la kabel. Det sâg ut som en mordplats med vita plastskynken som skulle hâlla dammet utanför. Vi fick inlaggt nytt kakel överallt pâ kuppen;)

Herr J (JoHo's 'man' !?) said...

Jaha. Så hamnade man här av slump (länk på JoHo's blogg som sade 'Hem-bio' - klart man klickar!).

Och så ser man då mobbningen på g i full fart, typiskt! ;)

För det första är jag inte någons man, det är bara joho som inbildar sig att hon äger mig ;)

Sedan så har vi inga kablar som kostar 1000kr faktiskt. Eller jo, kanske om man köper de här i Sverige, men skaffar man den på eBay för 200kr ink frakt är det väl helt ok ?! :D

Men vänta bara tills hela cirkuset är igång och ni sitter och myser framför storduk med ljudet överallt och bra film på g!!! Det blir asbra!

Skulle ni fastna någonstans eller behöva tips/råd från en hembio-erfaren toknörd så är det bara att höra av er, förresten :)

Lycka till och ha det skoj!
//J

Lox said...

herrJ: här har vi ingen mobbning. Vi konstaterar helt sonika att vissa män (äkta makar, sambos, vänner) har en förkärlek för att spendera mycket pengar på kablar.

Tack för att du kan tänka dig att ställa upp och svara på frågor. Just nu så är vi helt fascinerade över att allt fungerar... . :)

Mrena said...

Good post.