Monday, 20 August 2007

Ny källardörr/ New cellar door20 lakan känns lite väl saftigt, men dörren med de fina ekdetaljerna från SnickarPer är så snygg. Just nu lutar det åt dörren frånSwedoor istället, men jag går liksom inte i gång på den på samma sätt. Inget bultande hjärta och svallande blod. (För att använda Ernst- språk.)

Vad gör man då? Jo, man leker lite med Door designer och plötsligt ökar pulsen en aning. Kanske att jag faller som en fura till slut?

My favourite is the white door with oak details from SnickarPer. But it costs 20 000 sek,which is almost £1500. Plan B (the door from Swedoor, though in white instead of red) is basically half that price, but is also half as interesting to look at. So I thought! After spending some time with Swedoor:s Door designer I feel much more satisfied with the cheaper option. Oh, I just love happy endings.


Bilder: beijerbygg.se och swedoor.se

6 comments:

cia said...

Supersnygg, men dörrar är dyrt. Har provat få en ny till vårt nybygge men maken hävdar bestämt att dan vi har är en mycket bra dörr. Försöker just nu övertala om att få måla den vit!

linlin said...

Ja - det gäller att prioritera. Pengarna räcker ju sällan till allt man vill ha. Man får kosta på visst och snåla på annat. Vi har som pricip att kosta på soffor och genuina trämöbler - sådant som vi kommer att ha kvar länge. Mindre prylar och textiler som följer trender lite snabbare blir billiagare och byts ofta. Sedan är det där om att man skall vara eniga också. Maken tycker att allt som är äldre än fem år ser ut som att det "brunnit och släkts med en brandyxa" så där rök mina antikviteter. Själv anser jag att design i viss mån går före komfort, vilket inte direkt fått gehör. Vi har världens fulaste tv-fåtölj och dyraste. Men jag planerara att ta hem en äkta orange 60 -talsfåtölj i skick som ny. Han kommer att dö av skam. :-)

Lallis said...

Ja, den dörren var ju rysligt snygg, men det är ju inte klokt vilka priser!
Kram Lallis

Frida said...

Den vita var verkligen läcker! Men det gäller att prioritera också. Förstår dilemmat :)

Lox said...

cia: hade inte den blekaste aning om att dörrar var så dyra! Kan knappast kalla mig för en erfaren dörrshoppare. Vår är i så skruttigt skick att vi ska mura igen den och öppna upp en ny.

linlin: det är väl det som är grejen med hus, allt kostar lite för mycket. Kollar just nu på nytt källargolv, och mediumpirset snittar 800kvm. Vi har 70 kvm... .

Jag börjar så smått inse charmen av nytt uppblandat med gamla saker. I vår lägenhet fungerade med majoriteten nya prylar, men i ett hus blir det för mycket "ikea styling". Oj, h bajsar. måste gå.

Lox said...

Jag får fortsätta nu. Fick lite bråttom tidigare. :-D

linlin: fåtöljen verkar stencool!!

lallis: priserna är hutlösa, men vad göra. Dörr måste vi ha, och en bra sådan. Vill ju inte att det ska läcka in vatten etc.

frida: exakt, det gäller att prioritera. Kan inte påstå att vi tjänar pengar gräset för att använda ett 80- tals uttryck.