Monday, 13 August 2007

Att ha ont

Att slippa ha smärta överhängande sig är himmelriket. Plötsligt öppnas möjligheter upp som att cykla, gå lite längre prommenader och hushållsgöra som tvätt och disk. Det sistnämna kanske inte låter som det allra trevligaste, men för mig är det ett stort steg framåt.

Konstant smärta har jag ju jämt, men själva grundsmärtan tänker jag bort. Det är den akuta smärtan som är problemet - den som kommer då fogarna sitter snett. Korrigering är således nyckeln till problemet. Får man korrigerade fogar kan man bygga upp styrkan i muskler, ligament och allt annat som håller i hop ens stackars slitna kropp och då minskar risken att fogarna hoppar snett igen. Att gå med sneda fogar är vanligare än man tror. De flesta märker inte av det dock förutom kanske vid vissa perioder (typ innan eller under mens) eller att de har rygg och axelproblem.

Idag ska jag till sjukgymnasten och fråga om jag kan få ett träningskort ordinerat. Jag är så förbaskat trött på foghoppandet och känner att det är dags att höja ribban.

2 comments:

cia said...

Kan bara hålla med i det du säger. Hoppas du får gymnasiken ordinerat.

Lox said...

cia: det gick vägen. Jag ska träna basgympa (utan hopp eller annat "skadligt" :-) ) from nästa vecka. Jag ser så mycket fram emot det.

Tack för din kommentar!