Thursday, 6 March 2008

Den här om städhjälp

Läste precis i den suveräna bloggen Köpstopp ett inlägg som handlar om valet mellan städhjälp och deltid. Jag formulerade ett (säkerligen svamligt) svar, men kan inte släppa frågan än. Läs gärna själva.

Efter mycket funderande har jag insett att jag gör skillnad mellan köpandet av ting och tjänster. Dessutom finns det för mig ingen klassfråga angående detta. Jag är dock fullt införstådd med att folk känner olika i denna fråga. För oss har städfirman inneburit ett lyft för oss som familj, men ffa för mig. Innan stod jag för 99% av allt plockande som kunde ske när som på dygnet, medan nu är utförs arbetet en specifik kväll av oss båda. Det är konstigt att detta inte var något problem innan vi fick barn eller när vi hade ett barn, utan att vi med det andra barnet for rätt ner i "städfällan". Så inte nog med att arbetet har synligtgjorts så har även jag fått begränsa mina plockvanor.

Fö kan jag konstatera att idag lider jag av bloggdiarée. ;)

5 comments:

Cia said...

Ämnet har varit på tapeten här hemma ikväll. Min rygg skulle också mycket bättre då.

Ps haft långtråkigt idag *S*?

Anna funderar said...

Diarren har smittat...

Lox said...

cia: Exakt, det kan också handla om en investering i sin egen hälsa. Och vad kan vara bättre än att lägga sina pengar än på sådant?

anna: jag börjar misstänka att det är så det ligger till...

Hanneles paradis said...

Vaffö plockade du? Ensam? Skulle väntat ut familjen, flytt...

Jessika said...

Vi har haft städhjälp i snart fem år och det är så skönt att aldrig behöva tjafsa om städandet, inte behöva lägga ledig helgtid på städning mm. Plus att barnen vet att varje torsdag kväll så skall det vara upplockat från golven i deras rum ;) Har man råd så skall man anlita städhjälp i allafall när barnen är små!