Monday, 18 February 2008

Jag är en av dem

Jag (dvs jag och maken) hamnar i kategorin "vi som jobbar mycket" som det står om i dn. Jag funderade på detta idag när jag körde upp till Gävle: Jag vill ju inte jobba 100%, men just nu (för att kunna slutföra min utbildning och förverkliga min dröm) så måste jag göra det under ett år. Maken har precis påbörjat ett nytt jobb i Sverige från att ha jobbat i UK och kan inte gå ner i tjänst. Än. Och därmed har vi tagit till extern hjälp (i form av städfirma). Så vi jobbar och de städar. Mina fogar klagar ju inte direkt då städning tillhör kategorin "ger mer ont".

Egentligen skulle vi båda kunna gå ner i tjänst och städa vårt hus själv. Och vi lider inte direkt av någon konsumtionshets då köptstoppet fungerar utmärkt och vi har tillräckligt med pengar för att överleva och renovera huset.

Jag satsar på 2009. För någon vägg vill jag inte gå in i.

Uppdaterat kl. 19:25 Men nu så slår det mig att städningen och nedsättning i tjänst behöver inte vara i korrelation med varandra. Om vi vill jobba istället för städa och det inte bidrar till stress fallerar ju hela teorin (förutsatt att köphetsen är borta). Detta får jag fundera vidare över.

8 comments:

Mie, Absolut Guldkant said...

Ja det DÄR är inte lätt... Jag har jobbat heltid men med flextid hela tiden och min man jobbar skift så det har funkat bra för barnen. Fast själv har jag känt mig som en Duracellkanin emellanåt och jag har varit sjukskriven för stress. Så det är väldigt sunt att tänka sig för.. före som du:)

Anna funderar said...

Om man vet att det gäller en begränsad tid och att situationen sedan kan omprövas, fungerar det säkert. Det är ju värre i sådana lägen där allt bara rullar på utan att man hinner tänka och reflektera över situationen.

Angelica said...

Bättre med städtjänst och att ni umgås med era troll, barn, menade jag. Sitter och skriver ett pm och fenomen i tiden. Behandlar just detta bland annat. Heltidsjobb, stress, barn, konusmtionshets och hur det påverkar barn och familj. Väldigt djupt..

Tycker att du är värd att få gå i mål snart!

Dubbelörnen said...

Men dü brüden... Vem säger att bara för att man går ner i tid ska man städa själv??!!! Haaalllååå??!! Daaahh...

Går man ner i tid så gör man ju det för att man vill göra helt andra saker än STÄDA??!! Roligare saker självklart!!

Känns som du skulle behöva lite privat konsultation fr "honsomvet" *asg*

Kraaam

Lox said...

mie: Visst är det svårt att få pusslet att gå ihop. Och man bara kör på och på och på och på... . Det gäller som sagt att tänka efter före - jag ska jobba mer på det. :-)

anna: du har så rätt. Ser man det bara som en begränsad tid kan man alltid omvärdera beslutet vid periodens slu.

angelica: innan så städade vi halva lördagen så det var just familjetiden som blev städtid.

Tack, det vore trevligt att få spräcka målsnöret snart. :-)

dubbelörnen: När ska jag komma för konsultationen? *skamset*

;-D

Cia said...

Du/ni ska må bra och att "bli klar" kan ju även det hjälpa till. Tycker du tänker så bra så det kommer nog lösa sig.

Dosiss said...

Du ska absolut inte städa med dina fogar, vare sig du jobbar 100 % eller inte.

Lox said...

cia: det är inte lätt att få till planen alla gånger.

dosiss: ajaj kapten. Jag vet - jag ska inte städa. :-)