Saturday, 16 February 2008

Snälla någon ge mig styrka

Att överleva ett femårskalas med 12 barn.

(Så här det: man räknar inte med att alla ska komma. Ett visst svinn utgår man ifrån. Men nu kommer alla. Plötsligt framstår McDonalds som ett bra alternativ... trodde aldrig att den dagen skulle komma.)

Uppdaterat kl. 17:15 Ha, det gick ju strålande. Tyst och lugnt, barn som tvättar händerna efter maten och frågar om lov till att börja äta. Inget skrik, inget spring. Leksaker som plockas fram försiktigt och sedan städas undan i samma låda. Receptet på framgång lyder så här: skaffa barn (är så att säga en nödvändighet), placera dem på ett äkta montessoridagis (dvs inget dagis som hävdar att de arbetar enligt montessoripedagogiken, utan som faktiskt följer den) och bjud sedan barn från dagis till festen. Voila!

9 comments:

Anna funderar said...

O holy moses, nu fattar jag harakirin. Framstår lockande i det ljuset! Sänder dig massor av styrka att genomlida dagen:)

sara said...

Pust.
Snart ska vi också ha kalas. 8-årskalas för twinsen. Fast inte hemma, utan på nåt bowlingställe.

Angelica said...

Hahahaha! :)

Jag säger bara 22 stycken 8 åringar, i tre timmar. På en regning höstdag! :)

Vi var glada två gånger, ännu gladare då de åkte hem. Villan stod kvar. Jag, mamma och pappa, var döendes efteråt.

Petra said...

Jag avundas dig inte! Vi hade 6-årskalas på bowlinghall, det var faktiskt perfekt. Men det är samtidigt något visst med kalas hemma och roligt när de väl gått hem!

cia said...

All min styrka för att dagen gått bra. Här är det bara 7 till nästa helg, dessutom håller jag tummarna till max för att snön blir kvar då det är tänkt att vara pulkakals.

Lox said...

anna, sara, angelica, petra och cia: jag lever. :-)

Annelie said...

Hej!
Brukar höra till den anonyma skaran men var tvungen att göra ett inlägg! Hade själv 13 st 7-8 åringar hemma förra helgen och de hade INTE varit på montessori vare sig på förskola eller skolan! Huset stod pall men det tog en vecka att återhämta sig... Skönt att det gick lugnare till hos er. Tack för en underbar hemsida! Kram Annelie

Anna funderar said...

Härligt att läsa uppdateringen. Din lemoncurd/kokostårta gjorde succé. Tack och kram!

Lox said...

anneli: Vad kul att du skriver en kommentar! Och tack för dina snälla ord. :-)

13stycken 7-8 åringar... då spelar man definitivt i en högre liga. Jag bävar bara av tanken. ;-D

anna: kul att den uppskattades. Kram tillbaka. :-)