Wednesday, 10 October 2007

Tågstrejk i Tyskland förändrar resplanen

Vi är i Prag en dag tidigare än planerat. Anledningen är den ev. kommande tågstrejken som pågår i Tyskland (och har pågått sporadiskt sedan juli). Eftersom man inte riktigt vet vilka tåg som blir drabbade kunde vi inte riskera att bli fast i Lepzig och beslöt oss för att fara idag.

I och med detta har vi lärt oss följande:

det är svårt att boka om platsreservationer på db. Omöjligt, för att vara korrekt. Inga pengar tillbaka alltså.

har man en allmän biljett kan man ändå åka utan platsreservation.

det är få personer som far sträckan Lepzig- Prag, byte i Dresden.

när man byter i Dresden får man springa som bara f-n eftersom annars missar man tåget.

tyska tåg avgår på avsatt tid.

vi är förbannat duktiga att resa med små barn och hinna med tåg.


Sträckan Dresden - Prag var vacker, och första biten har vi redan erfart 2004 med hjulångare. Det var kul att se platserna igen. Vi gick dock av på fel tågstation i Prag pga brist på information, och tog en taxi till hotellet. Då upptäckte vi exakt hur eländig trafiksituationen är i Prag. Vid rusningstrafik vill man inte sitta fast i en taxi, trötta och hungriga.

Efter 45 minuter kom vi till lägenhetshotellet, som är i bra skick. Personalen pratar bra engelska och allt känns rent och fräscht. Vi gick runt hörnet till en restaurang som serverade tjeckisk tolkning av mexikansk mat. Det innebär Urquelle och 500 g stekt kyckling. 700 kurona och mätta och belåtna vilar vi nu ut efter en händelserik dag.

4 comments:

Mie, Absolut Guldkant said...

Huuuu låter helt klart som om ni gjort er förtjänta av vila:)

Dubbelörnen said...

Barn blir luttrade när man reser mycket. Vår son var som kvicksilver när han var liten. Men när jag flög ensam med honom o sprang mellan gater o flygplatser så höll han sig i bargagevagnen för allt vad tygen höll.

kramar

Lox said...

mie: det var skönt att sova. :-)

dubbelörnen: ja, man märker hur mycket de fattar av att hålla sig nära och vara på hugget när det väl gäller.

Pumita said...

Heh, jag åt också mexikanskt en gång när jag var i Prag, fast med Sol till och inte Urquell. Blev positivt överraskad, det var mycket gott! Inte bara ölen alltså. ;)

P.S. Vilken trevlig resa ni har.