Tuesday, 16 October 2007

Sjunga IKEA:s syservice lovVicke bloggar om sina hissgardiner från IKEA, och tipsar samtidigt om en finuerlig lösning. Hon inspirerade mig att berätta om mina goda erfarenheter av IKEA:s syservice:

man väljer tyg samt modell och vips får man gardinerna levererade i paket. Hem. Halleluja för oss icke sykunniga.

Jag valde tyget Berit i versionen hissgardin, en modell jag aldrig skulle kunna knåpa ihop själv. Och den passar så bra in i arbetsrummet (som för övrigt är så stökigt så det får ni vänta med att se :-) ).

8 comments:

cia said...

Snygga! Bra att det är lätt att få hjälp när det behövs. Har inte själv provat.

Vicke said...

Supersnygga! Klart du får länka till mig blir bara hedrad:)
Men du det där med syservice lät mycket intressant , det vill jag gärna veta mer om :D
Är det svindyrt?

Indra said...

Snyggt! Verkligen praktiskt om man inte har tid eller kunskap nog att sy själv.

Hoppas vi får se fler bilder från huset snart. ;-)

Bodil said...

Vilken fin hissgardin. Att Ikea har syservice var en nyhet för mig. Tack för tipset. Kram, kram.

Lox said...

cia: du har ju inte tummen mitt i handen (såg prov på pyssel i din blogg) och jag är helt övertygad om att du skulle fixa till snygga gardiner själv. Är grymt nyfiken på hur tyget du inhandlade kommer att användas. :-)

vicke: Om jag inte minns fel fick jag betala 250 kr för jobbet och då ingår allt extra material (ringar, linor etc). Det finns en prislista på IKEAs tygavdelning där det står vad de olika modellerna kostar.

Jag tycker inte att det var svindyrt för om jag skulle försöka mig på själv så skulle det ta evigheter och jag skulle sabba många meter tyg under vägen. Dessutom får man de bredder man vill ha, och det är ju bra när man som vi inte har standardmått på våra fönster.

indra: fler bilder kommer. Du (bland andra) är min sy-idol som har producerat så många snygga saker ffa till pojkarna. :-)

bodil: Det var så lite så. :-) Kram tillbax

Junitjej said...

Himla käckt med IKEA´s syservice. Der kommer jag definitivt utnyttja någon gång. Är det lätt att sätte upp hissgardiner? Använder man vanlig gardinstång?

Lox said...

junitjej: man får allt material från IKEA. Jag måste tillstå att deras beskrivning kanske inte var den lättaste att förstå (i alla fall för mig), men med några tester så gick det riktigt bra. Man fäster gardinen mha kardborrband på en skena som kommer i paketet tillsammans med fästen.

Anna said...

Så himla smart med sy-service. Hoppas hoppas att de har det här i England oxå. Planerar en tur till IKEA nästa vecka med barnen då de är lediga för half-term.