Friday, 12 October 2007

Prag - historiens disneyland för vuxna?Alltså, jag vet inte vilken uppfattning jag ska bilda mig om Prag. Ända sedan jag första gången såg detta har jag velat åka hit. Men väl här känns det som att jag är 15 år försent.

Byggnaderna är fortfarande bedövande vackra. Man kan få god mat och servicen når till internationell standard. (De kan gott införa rökförbud som många andra länder i Europa.) Men turisthorderna som föses runt som boskap är ett sorgligt kapitel. Det känns som en megavariant av en nöjespark där attraktionerna besår av historiska platser och byggnader. Och i fronten går guiden med paraplyet högt rest och bärbar mikrofonset. Man får, vare sig man vill eller ej, höra om om både det ena och det andra på alla möjliga olika språk.

Det finns ju en anledning varför "alla" är här. Och jag är glad att jag har fått uppleva staden, dock med fler turister än här.

Bild: privat

5 comments:

Pumita said...

Underbar bild! Kommer väl ihåg den här kyrkan.

Lox said...

Tack! Jag hade tur med fotovädret idag. :-)

cia said...

Vi hade nog ganska tur eftersom det inte var så mycket folk när vi var där eller så var jag alldeles för trött ;) för att se något annat än de 16 jag faktiskt måste hålla koll på.
Fin bild i alla fall.

Anna Malaga said...

Mmmm....och vad fin Michael Hutchense var... Jag har aldrig varit i Prag, men mina kompisar âkte dit precis när järnridsân föll, och älskade det.
Synd att upplevelserna förstörs av turisthorder med höljudda reseledare.

Lox said...

cia: Tack. Ja, antingen var du trött eller så hade ni tur. ;-)

Anna: Han med smör på... ;-)

Får intrycket att även om servicen var sämre förr, så var nog upplevelsen i sig större.