Tuesday, 25 December 2007

Happy Christmas!

Nu har jag svenskt tangentbord så nu ska jag fylla i förklaringarna.

Kalkonmiddag stundar.

Här är det tradition att äta torr kalkon med diverse tillbehör till såsom överkokta brysselkål och ugnsstektpotatis som i det närmaste är friterade. Man blir mätt i alla fall.

Champagnekorkar flyger.

Ingen jul utan champagne i det här landet. Varför vet jag ej. Brist på julmust kanske? ;-)

Hattar och vitsar.

I UK har man smällkarameller som man drar med sin bordsgranne. i den finns en billig pryl (som man nästan aldrig har användning av förutom mini-skruvmejselsetet), en tunn papperskrona som man är tvungen att bära samt en liten lapp med en urdålig vits.

Presenter vid granen.

Britter är paketgalna. Fast det är väl svenskar med... . Köphysterin är ett faktum och man startar sina reor tom innan jul

Koleleden brinner.

Till traditionella brittiska hus hör en eldstad med kol. Har man otur ryker det in och då luktar det inte gott. Alls. Men de behövs för det blåser kallt (ffa i Skottland) och brittiska hus är bland de sämst isolerade i Europa. Maken var helt övertygad om att tvåglasfönster var en uppfinning från 80- talet.... .

Jul à la UK.

4 comments:

Dubbelörnen said...

Kalkon o champagne är väl aldrig helt fel. Hoppas sen bara att kolelden värmer tillräckligt *skrattar*.

God fortsättning vännen!

Kramar

Mie, Absolut Guldkant said...

Hmmm kalkon på julafton är inte riktigt min grej men det går säkert att vänja sig vid det oxå!
Hoppas ni har det bra!

cia said...

Kul hur olika länder och för den delen familjer skapar sig sina jultraditioner.
Gott Nytt år!

Kramar i massor

Lox said...

dubbelornen, mie och cia: kalkon ar viktigt! ;-D