Lättlagad och värmande:
Fräs två hackade gula lökar I lite olivolja. Tillsätt kryddorna som utvecklar sin smak när de får lite värme på sig. Lämpliga kryddor är 1 tsk chilipulver, 1 tsk kummin,1 tsk malen koriander och 1/2 tsk gurkmeja. Om man inte har dessa kryddor hemma kan man istället använda curry och lite extra chilipulver. Det viktigaste är att man ger soppan kryddighet.
Tillsätt morötter (2-3 stycken) och selleri (en bunt) skurna i bitar samt hackad vitlök. Tillsätt ett paket krossade tomater, röda linser (uppskattningsvis 3 dl) och lika mycket vatten som tomater. Späd med 3 dl buljong och låt koka i ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och mixa detta. Blanda och servera gärna med färsk koriander.
(Man kan ju börja misstänka att jag är soppomaniker och så är nog fallet.)
Uppdaterat kl. 13:34 Och så blir det Fyriskaka till efterrätt. I morgon blir det nog att koka äppelmos, för våra äpplen (från vårt eget äppelträd) som just nu ligger invirade i papper i garaget, börjar se lite ledsna ut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment