Jag funderar på att baka dessa idag, fast som smaksättning använda lime (rivet skal) + kokos. Då kan man även göra lite "kladd" bestående av philadelphiaost, florsocker och limejuice att ha ovanpå. Är man galen i kokos kan man alltid strö över lite riven sådan på slutet.
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 st ägg
125 g osaltat smör (smält)
2 1/2 dl mjölk (gärna lika delar fil och mjölk)
125 g färska blåbär eller hallon + hackad vit choklad eller 1 msk kakao + hackad mörk choklad
1/4 dl vetemjöl
Gör så här:
Blanda bären med 1/4 dl vetemjöl och ställ åt sidan. Vispa ägget och vispa seda i mjölken och smöret.
Blanda de övriga torra ingredienserna i en skål och rör sedan i mjölkblandningen. Blanda sedan i bären och rör om. Fördela smeten i formar, ca 10 stycken, nästan upp till kanten och grädda 25-30 minuter i 180 grader.
Uppdaterat kl. 8:36 Fast jag är inte så galen i kokos att jag gör det. Tycker att det fastnar i gommen.
Uppdaterat kl. 9:23 Ok, smeten smakar mest... smet, så jag lägger till lite vaniljsocker.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Det där låter mumsigt! Nu blev jag sugen på att baka! Fast det hinns inte med idag. Däremot måste jag slänga ihop nåt gott tills på söndag då min far kommer hit och ska födelsedagsfiras.
frida: de blev helt ok i slutändan. Nästa gång ska jag ha i mer lime! :)
Smygläste lite på arb. tid å blev mycket sugen. Gissa om lyckan var total då jag kom ner i lärarummet och det fanns MUFFINS, med vit choklad i.
Sammanträffande.
Post a Comment